Olivolja för hälsa och skönhet
Olivolja för hälsa och skönhet

Olivolja för hälsa och skönhet

I tusentals år har olivolja använts både medicinskt och som skönhetsmedel för sina välgörande egenskapers skull.

Homeros beskriver i Iliaden, ca 800 år f Kr, hur parfymerad olivolja användes för skönhetsvård och den grekiske läkaren Hippokrates, som brukar kallas ”läkekonstens fader”, ca 400 år f Kr, kallade oliven för den stora botaren och rekommenderade olivolja i salvor för att läka sår och skador. I dag vet vi att detta bl a beror på att olivoljan har antiseptiska egenskaper.
Olivoljan går djupt ner i huden, rengör porerna och avlägsnar döda hudceller. Den tillför näring och fukt gör huden silkeslen. Den innehåller dessutom ett naturligt solskydd samt tre olika antioxidanter som skyddar hudens celler mot fria radikaler och motverkar ålderstecken.

Olivolja viktig del i Medelhavskosten

Olivoljan är också en viktig del i den hälsosamma Medelhavskosten som bl a rekommenderas för att motverka hjärt- och kärlsjukdomar. Helst ska den inte hettas upp över 80 grader för att behålla sina positiva egenskaper.
läs mer om Medelhavskosten Klicka HÄR

Olivolja i hudvårdsprodukter

Eklologisk olivolja i sin renaste form och från speciellt utvalda olivsorter, extra lämpliga för hudvård, utgör tillsammans med ekologisk arganolja den gemensamma nämnaren i hud- och hårvårdsprodukterna i serien ”Mediterraneum Nostrum MMXIII” från ISO-certifierade Mediterranean Cosmetics SA. Läs mer om dessa här:
FACE CARE
BODY CARE
HAIR CARE

Läs också mer om andra ingredienser i hudvårdsprodukter och på vilket sätt de kan göra för din hud Klicka HÄR

Stäng meny