Våra produkter från Mediterranean Cosmetics är ett resultatet av modern forskning i kombination med uråldrig kunskap om naturens och växternas egenskaper. Här kan du läsa om de aktiva ingredienserna i våra produkter, var de kommer ifrån och på vilket sätt de hjälper till att förbättra din hud.

Ekologisk olivolja

-Olea Europaea fruit oil

Olivoljan, som är tillverkad av oliver speciellt lämpliga för hudvård renar på djupet, verkar fuktighetsbevarande och återuppbygger huden och gör den mjuk och följsam. Den motverkar bildandet av fria radikaler vilket gör den till en effektiv anti-age-ingrediens. Förutom att den behandlar effekterna av solbränna, innehåller den dessutom ett naturligt solskydd.
Olivoljan har använts som en skönhetsprodukt i tusentals år

Ekologisk Arganolja

-Argania spinosa kernel oil

Arganoljan utvinns ur nötterna från arganträdet som endast växer i Marocko. Den är delikat och tränger snabbt in på djupet, återfuktar och ger huden lyster och ett ungdomligt utseende. Den reparerar stärker och skyddar mot fria radikaler samtidigt som den mjukar ut rynkor och ger huden en elastisk och hälsosam känsla.
Den ger också glans åt håret och håller hårtopparna friska.

Sheasmör

– Butyrospermum Parkii

Sheasmör utvinns ur nötterna på sheanötträdet eller smörträdet som det också kallas, som växer i Afrika och Indien. Sheasmöret återfuktar och skyddar mot effekten av mycket sol med ett naturligt UV-skydd. Det innehåller vitamin A som behandlar såväl blemmor, rynkor och bristningar som andra varierande hudproblem. Vidare har polyphenolerna som det också innehåller starka antiinflammatoriska egenskaper som effektivt lugnar irriterad hud.

Bivax

-Cera Alba

Bivaxets från binas vaxkakor har antiseptiska och mjukgörande egenskaper och är mycket gynnsam för hudens hälsa och syresättning.

Linfröolja

– Linum Usitatissimum (Linseed) Seed

Linfröets höga innehåll av omega-3 fettsyror har antioxidantiska och anti-age egenskaper som ger huden en sammetslen mjukhet. Ger också glans åt håret.

Abyssinsk olja

– Crambe Abyssinica Seed Oil

Den abyssinska oljan utvinns ur fröna från den ettåriga oljeväxten Crambe abyssinica. Oljan absorberas snabbt av huden och återfuktar och förbättrar omedelbart uttorkad hud och ger den en mjuk och len yta utan att kännas oljig.

Solrosolja

-Helianthus Annuus seed oil

Solrosolja är en stark antioxidant som är rik på vitamin E (se särskilt avsnitt om vitamin E) Den främjar kraftfullt vården av din hud och motverkar även oxidation i andra naturliga oljor

Tamarindolja

– Tamarindus Indica Seed Gum

Tamarind är en ärtväxt som växer på träd. Den kommer ursprungligen från Afrika men är också vanlig i Indien. Namnet kommer från arabiskan och betyder egentligen indisk dadel.
Tamarindoljan har långtidsverkande effekt. Den mjukar upp huden och ger den en sammetslen yta. Den ingår bl a i vårt serum.

Mandelolja

– Prunus Amygdalus Dulcis Oil

(Söt)Mandeloljan innehåller stora mängder E-vitamin, fettsyror, protein, kalium och zink, vilket gör den hälsosam för både hud och hår.  Den är mycket mild och skonsam och ingår i många av våra produkter.

Cacaosmör

-Theobroma Cacao Seed Butter

Kakaosmör är lugnande och skyddande för huden och fantastisk för torr, sprucken och narig hud. Den är fuktighetsbevarande och verkar uppmjukande. Kakaosmör är naturligt rikt på E-vitamin och polyphenoler (båda antioxidanter) som ökar hudens spänst, smidighet och motverkar hudens åldrande.

Snigelfiltrat

Den ätliga vinbergssnäckan utsöndrar ett läkande gel när den tar sig fram för att skydda sin mycket känsliga hud. Det har visat sig att snigelns hud har mycket gemensamt med människans. Filtratet har utmärkta anti-age egenskaper och används därför i finare ansiktskrämer. Filtratet har också framgångsrikt använts för att läka brännskador. Upptäckten av effekten av snigelns utsöndring gjordes först av kaffeodlare, som när de utsattes för mycket av sniglarnas utsöndring, fick len och fin hud på händerna. Man dödar alltså inte sniglarna för att ta vara på utsöndringarna.

Hyaluronsyra

-Sodium hyaluronate

Trots sitt namn är hyaluronsyran faktiskt en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyran är en fuktbärare som kan binda vätska upp till tusen gånger sin egen vikt och håller alltså hudens celler med fukt. Den reparerar också vävnaden och underlättar transporten av näringsämnen ut till cellerna. Kroppens egen produktion av hyalyronsyra minskar med åldern. Den är därför en vanlig ingrediens i finare ansiktskrämer.
Hyaluronsyran är vidare viktig för leder och ligament som stötdämpare och smörjmedel och kan därför även intas som pulver utspätt i vatten för att främja hela kroppen.

Collagen

Kollagen är ett naturligt protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. Friska unga vävnader består av ca 85% kollagen. Dessa vävnadsstrukturer finns i bl a hud, hår, naglar, ben, brosk, leder, senor, ligament och muskler. Marint kollagen har den högsta biologiska tillgängligheten och absorberas snabbare och mer effektivt jämfört med andra källor till kollagen. De små molekylerna löser sig fullständigt i vatten, för bästa upptag av människokroppen

Vitaminer A

Vitamin A bekämpar de faktorer som gör att huden åldras genom att intensifiera cellförnyelsen som ger fast och elastisk hud. Dess terapeutiska egenskaper bidrar effektivt till snabb läkning av hudproblem

Vitamin B5

Vitamin B5 eller Pantotensyra minskar mängden vatten som förloras genom huden och bidrar till hudens fuktbalans och elasticitet. De motverkar acne genom att strama åt porerna så att fett och smuts får svårare att tränga in.

Vitamin C

Vitamin C är en kraftfull antioxidant som reducerar fria radikaler som tär på kroppens naturliga hyaluron. Vitamin C är vidare livsviktig för många av kroppens funktioner, bl a för processen att skapa kollagen.

Vitamin E

-Tocopherol

Vitamin E är också en kraftfull antioxidant som motverkar de fria radikaler som gör att huden åldras. Den har stark anti-inflammatorisk effekt och gör huden mjuk och len. Vitamin E återfinns i våra oljor ex olivoljan, arganoljan och solrosoljan

Vitamin PP

-Niacin eller Nikotinsyra

När niacin används på huden reduceras fina linjer och rynkor, rodnad och gulaktig hudton. Elasticiteten förbättras och påskyndar läkningen för brännskadad hud. De ökar tillväxten av de fibroblaster som står för bildandet kollagen.

Polypeptider

-Dekapeptide-10
-Hexapeptide-6

Polypeptider är kedjor av olika aminosyror. De används i finare hudvårdsprodukter som anti-age ingrediens.
Dekapeptide-10 är en anti-rynk ingrediens som främjar den normala utvecklingen av celler och förebygger djupa linjer och rynkor. De bidrar till produktionen av kollagen och elastin och läker skadad hud och förbättrar nybildningen av celler och mjukar ut rynkor.
Hexapeptide-6 produceras genom hydrolys av växtprotein. Dessa polypeptider balancerar den funktionella processen av cellulära gener för att omvända åldrandeprocessen. Kliniska tester visar att 2-8 veckors regelbunden användning leder till betydande och väl synliga resultat.

Ribose Riboxyl

Ribose Riboxyl ger glöd och liv till din hud. Detta är den nyckelmolekyl som behövs i varje levande cell för syntesen och utgör grunden för friska celler. Riboxyl är en naturlig sockermolekyl som utvinns ur majs och tillhandahåller ett effektivt skydd mot utmattning av huden som kan orsakas av åldrande, föroreningar fysisk utmattning etc. och som resulterar i rynkor och slapphet i huden.

Koffein

-Trimetylxantin

Koffein utvinns ur kaffebönor och har många positiva egenskaper. det har antiinflammatoriska egenskaper och ökar blodcirkulationen. Det mjukar upp rynkor och ger huden ett friskt och ungdomligt utseende.

Stäng meny