Ett naturligt val
Exklusiva ansiktskrämer med naturligt och ekologiskt innehåll i glasburkar är ett naturligt val

Ett naturligt val

Exklusiva ansiktskrämer med naturligt och ekologiskt innehåll i glasburkar. Ett naturligt val för att värna om både dig själv och vår jord.

Basen är alltid olivolja och arganolja

Olivoljan rengör och smörjer på djupet utan att täppa till porerna. Den föryngrar huden genom att avlägsna döda hudceller och förebygger bildandet av rynkor. därför är den en utmärkt ingrediens i anti-age-produkter. Den tas snabbt upp av huden som blir len och smidig.

Arganoljan utvinns ur Arganträdets nötkärnor. Eftersom trädet endast växer i delar av Marocko är arganoljan en av våra mest sällsynta oljor. Den innehåller höga halter av vitamin A, E och Omega 6 fettsyror och är en viktig antioxidant. Arganoljan hjälper alltså till att neutralisera fria radikaler och är således även den en vanlig ingrediens i anti-age-produkter. Många tycker också att den är effektiv mot acne.

Kollagen och Hyaluronsyra – andra naturliga byggstenar.

Kollagen är ett protein och alltså ett byggnadsmaterial för kroppen. Så mycket som ca 70% av huden består av kollagen. Mer när vi är unga och mindre när vi blir äldre.

Hyaluronsyra är ett annat ämne som finns naturligt och bildas i våra kroppar. Den har en starkt fuktbindande egenskap och är därför viktig för att huden ska få behålla fasthet och inte bli uttorkad.
Även denna har vi i större mängd när vi är yngre och mindre när vi blir äldre.

Både Kollagen och Hyaluronsyra är därför viktiga ingredienser i våra produkter.

Snigelsekret och UV-skydd

Snigelsekret är det allra senaste i modern hudvård. En del tycker att detta verkar äckligt men faktum är att sekretet tas utan att skada snigeln, från den ätliga vinbergssnäckan, Helix Pomatia eller Helix Aspersa. Egentligen är det alltså inte snigelsekret eftersom vi skiljer på sniglar och snäckor. Detta sekret har starkt läkande egenskaper och används även för vård av ex brännskador. Inom skönhetsvården använder man det för dess utjämnande egenskaper och för att motverka rynkbildning.

UV-skydd ska finnas i en bra ansiktskräm för att förebygga åldrande av huden. I Grekland där solen är mycket stark och säsongen lång tar man detta på stort allvar.

Snigelsekret och UV-skydd är därför återkommande ingredienser i våra ansiktsprodukter.

Andra verksamma substanser från floran runt Medelhavet

Allt utifrån syftet med våra produkter är de berikade med olika ingredienser ur floran runt Medelhavet. Var och en av dessa är utvalda för sina unika egenskaper.

För ansiktet har vi Dagkräm, Nattkräm, 24h Fuktkräm, Anti-age-kräm, Ögonkonturkräm och Serum i glasburkar. Dessutom har vi rengöring i form av Ansiktsscrub (peeling), Rengöringsgel och Micellärt vatten.

Slutsats; Våra krämer från ISO-certifierad Mediterranean Cosmetics är ett naturligt val. Besök Vår hemsida https://www.leanna.se/

Stäng meny