Professionell coaching är friskvård

 

Vi gör många olika saker för att må bra fysiskt. Vi går och tränar för att hålla oss i form och ibland tar vi hjälp av en PT (personlig tränare). När vi är stressade och blir spända i musklerna går vi och får massage. Men vad gör vi för att undanröja det som gör oss stressade?

Stressade blir vi när vi känner att vi inte kan påverka vår situation. Om det får gå riktigt långt kan vi tappa greppet helt och allt snurrar på fortare och fortare tills bara måsten finns kvar. Då riskerar man att bli sjuk, att man drabbas av utmattningssyndrom, utmattningsdepression, blir utbränd, går i väggen. Fenomenet har många namn och är välkänt, inte bara i Sverige som många tror, utan i hela den moderna världen. Forskning har bedrivits på området och alla är överens om att det är ett stort problem.

När man kört fast och inte själv kan se några möjligheter att ändra på sin situation kan det vara en god idé att ta hjälp av en coach. En professionell coach använder sig av olika verktyg för att få sin klient att hitta nya perspektiv och egna vägar till lösning på sina problem. Klienten kan därmed på ett kraftfullt och effektivt sätt ta itu med sin situation på det sätt som känns rätt och kan börja fokusera på rätt saker och göra de prioriteringar som behövs för att situationen ska normaliseras.

Coachning, av en diplomerad/certifierad coach, är som massage för hjärnan och lämnar dessutom kvar lärdomar för livet att använda även i andra sammanhang. Att gå till en professionell coach är alltså en riktigt bra investering.

 

[shareaholic app=”share_buttons” id=”24814839″]

Stäng meny