Ringblomma för hälsa och skönhet
Ringblomma - Calendula officinalis

Ringblomma för hälsa och skönhet

Ringblomma, Calendula officinalis, är förutom en av våra vanligaste och mest älskade trädgårdsblommor också en av de mest välkända örterna vid hudåkommor och används med fördel vid såväl torrsprickor som mot acne och eksem.
Den har antiinflammatoriska egenskaper och sägs säven vara effektiv mot stafylokocker. Stafylokocker tillhör vår huds normalflora och är en av våra vanligaste hudbakterier. Så länge huden är hel gör de ingen skada men kan när vi får sår och sprickor på händerna kan de ställa till det för oss. Du kan lätt odla ringblommor själv. Så i rabatten om du bor i hus eller i en kruka på balkongen. Då vet du att de inte är besprutade och du kan plocka när du vill. Läs mer om ringblommans egenskaper som medicinalväxt på LÄKEÖRTER.SE.

Smärtstillande te

Ringblomma är både antiinflammatorisk, kramplösande och smärtstillande och kan med fördel användas vid lätt huvudvärk eller mensvärk. Torka ringblommorna och förvara dem mörkt och svalt i en teburk. Gör ett milt te på bara ringblomma eller blanda med ditt vanliga favoritte.

Pigga upp salladen

Ringblommorna är alltså ätliga och med sin vackra färg blir salladen vacker när du strör över kronbladen från en ringblomma över den, så får du de nyttiga och fina egenskaperna på köpet.
Läs mer om ingredienser i hudvårdsprodukter på LEANNA.SE

Stäng meny