Hyaluronsyra för hälsa och skönhet
Molekylen hyaluronsyra kan binda vätska upp till 1000ggr sin egen vikt

Hyaluronsyra för hälsa och skönhet

Hyaluronsyra är en liten undergörare som du hittar i fina hudvårdsprodukter. Men faktiskt är det inte bara till hudvård den används utan även för att stärka leder och ligament. Vad är då denna undergörare för något?
Hyaluronsyra är sitt namn till trots faktiskt en sockermolekyl. Den finns och produceras naturligt i våra kroppar och kan binda vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt.

Nyttan med hyaluronsyra

Hyaluronsyra återfinns till största delen i läderhuden men hjälper också till att smörja ex leder och ögon. Tillsammans med Collagen står den också för den naturliga stötdämpningen i våra leder och i ryggkotornas diskar.
Tyvärr minskar bildandet av hyaluronsyra i kroppen med åldern och den sköra molekylen förstörs lätt av s k fria radikaler. (se avsnitt om Antioxidanter).

Var rädd om kroppens egen hyaluronsyra

Solens strålar har många fantastiska egenskaper och påverkar vår hälsa positivt i många bemärkelser men i allt för stora doser kan de i stället bli skadliga. Bl a kan de förstöra den ömtåliga molekylen liksom fria radikaler. Så var rädd om kroppens egen hyaluronsyra, sola med förnuft och ät livsmedel rika på antioxidanter.

Att tillföra hyaluronsyra

Det allra bästa är förstås att tillföra hyaluronsyra både inifrån och utifrån för allra bästa effekt. Utifrån via hudvårdsprodukter och inifrån genom att inta det i flytande form så att även leder och ligament mår bättre.
Alla våra ansiktskrämer innehåller Hyaluronsyra. Se Leannas webbsite under Produkter /Face Care. Är du intresserad av att inta hyaluronsyra i flytande form kan du läsa mer om vårt ”Collagen med hyaluron + C” som är ett pulver att blanda ut i vatten för att dricka. Detta hittar du under Body Care.
Läs mer om olika ingredienser i hudvårdsprodukter och på vilket sätt de hjälper till att ta hand om och vårda din hud på Leannas.se under:

Ingredienser.

Vill du läsa ännu mer om Hyaluronsyra klicka här.

Stäng meny