Varför gör jag det jag gör?

Jag funderar mycket på vad vi kan och behöver göra för vår fortsatta existens här på jorden. I många fall är det bara lite eftertanke. Förr när man var tvungen att bära in sitt vatten var det naturligt att inte slösa. Nu är det så enkelt att bara låta kranen stå och rinna, med vattenbrist som konsekvens.
När man använde stearinljus eller fotogenlampor var det naturligt att inte tända förrän det verkligen var nödvändigt. Nu är det så enkelt att trycka på ljusknappen bara för att få fullt ljus i varenda skrymsle.
Förr handlade man i lösvikt. Nu är varenda pinal vi köper förpackad. Vi slänger därför kopiösa mängder av förpackningar av alla slags material. Förhoppningsvis slänger vi dem åtminstone i rätt fack i återvinningen. Ofta köper vi nya plastkassar slentrianmässigt när vi handlar. Allt det här skapar en viss ångest, i alla fall hos mig. Klimatångest kanske?

Därför kan jag säga att jag gör det jag gör för att det ger mig en känsla av välbefinnande. Jag mår väl av att arbeta med underbara produkter som dessutom är ett hållbart alternativ, som är snälla mot både dig och vår planet, från innehåll till förpackning.
Leannas ansiktskrämer från Mediterranean Cosmetics är, förutom att de har naturligt och ekologiskt innehåll, förpackade i glasburkar. Dessa glasburkar är idealiska att spara och använda som tillbehörsburkar för t ex lingon, senap, aioli när du har matlåda med dig till jobbet. Eller kanske vill du använda dem till något annat.
När vi skickar saker från Leannas webbshop, gör vi det i bruna omärkta pappkartonger. Det gör det lättare att återanvända kartongerna, t o m i ett annat företag, kanske mer än en gång. Som stötdämpning använder vi returpapper såsom gamla tidningar, som du kan återanvända eller slänga i pappersåtervinningen. Försluter paketen gör vi med kraftig miljövänlig papperstejp.
Visste du att cellofan är gjort på cellulosa? Det är alltså inte plast. Cellofan tillsammans med natursnören är alltså både vackert och hållbart. Därför väljer vi på Leanna att förpacka presenter så.
Allt det här ger mig en känsla av välbefinnande eftersom jag känner att det jag gör är rätt.
Vad får dig att känna välbefinnande?


Stäng meny